Primer posem la farina dins d'un bol gran i comencem a desfer el llevat ben petit.
Afegim l'oli i una part de l'aigua. Reservant una mica per després.
Amb una cullera o espàtula de fusta remenem i incorporem la culleradeta de sal i l'aigua que ens queda.
Quan la barreja amb la cullera sigui difícil, ho passem al marbre i pastem amb la mà.
Aquesta és la part més divertida per als nens, la massa al cap de poc temps deixa de ser enganxifosa i molt agraïda de treballar. Nosaltres ens hi estem un quart d'hora aproximadament. Al final li acabem de donar forma arrodonida.
Tot seguit pintem d'oli la base del recipient, posem la massa dintre i també l'untem amb oli i li fem quatre talls amb un ganivet ben esmolat. Per últim li espolsem una mica de farina, el tapem i cap al forn.
Molt important: el forn ha d'estar fred, el posem a una temperatura baixa a dalt i a baix. Cada forn treballa d'una manera, s'ha d'anar vigilant fins que vegeu que està daurat.
Amb molta cura agafeu el recipient del forn, i treieu el pa per posar-ho damunt d'una reixeta per a què no s'estovi.
El resultat és aquest magnífic pa i una tarda divertida per a tots.
Per la propera recepta farem una coseta dolça per poder acompanyar el pa miracle.
Gràcies, fins a la pròxima!!!
Marakilindis quina bona pinta el pa miracle! Ja sé que faré aquest cap de setmana!
ResponEliminaGràcies!!! si tens qualsevol dubte aquí estem.
EliminaM'ha agradat molt la recepta. Sembla senzilla i el resultat espectacular! Nomes m'ha quedat un petit dubte, a quina temperatura cal posar el forn? Encara q sigui orientativa...
EliminaHola! al meu forn ho poso a 90 graus, però la temperatura hauria de ser 220 graus. El meu es antic i a 90 es posa a tope.
EliminaD'acord! Gràcies!
ResponElimina