dissabte, 19 de març del 2016

Melmelada de maduixa

Melmelada de maduixa

 

Hola! Toca fer melmelada de maduixa. Una recepta molt fàcil i els nens també ens poden ajudar amb un resultat excel·lent.

 

INGREDIENTS:

1 kg de maduixes

750 g de sucre

el suc de mitja llimona

 

 

Rentem les maduixes, traiem la part verda i les tallem en 4 o 6 trossets. Del quilo que teniem ens quedaran 850 g aprox.

 

 

 

Posem una cassola a foc lent, tirem les maduixes, 3/4 parts del sucre i el suc de llimona. Remenem de tant en tant.

La quantitat de sucre és orientativa, hi ha gent que posa els mateixos grams de maduixes que de sucre. Nosaltres li posem 150 g o 200 g menys del resultat net de la fruita.

 

 

 

 

 

Quan faci uns 40 minuts aprox. poseu el sucre restant. Llavors podeu començar a remenar a poc a poc amb unes varetes de cuina.


 

També es pot fer amb una batedora, però el resultat és molt líquid. Amb les varetes la melmelada acaba amb una textura més grumollosa i autèntica.

Amb una mica de paciència, es desfaran les maduixes i tindrem la melmelada feta. 

 

 

 

 

Una vegada feta, en calent, la podem posar en pots de vidre i tombar-los cap per avall, així faran el buit i ens durarà més. També podeu bullir els pots al bany maria si no us en fieu.

Si no fem res d'això, a la nevera durarà un mes aproximadament; però si surt bona, no arribarà a la setmana.

 

 

  



















La melmelada la podem posar on vulgueu: en torrades, en formatge fresc o una manera molt bona és barrejar-la amb iogurt natural.

De la mateixa manera que hem utilitzat maduixa, podem utilitzar qualsevol fruita; fins i tot, tomàquet.


Espero que us agradi molt.

 

 

Moltes gràcies!!!! 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada